Norra Cypern en bevarad  juvel


Norra Cypern en bevarad juvel

Norra cypern anses vara den bäst bevarade möjlighet att se medelhavet så som det var för decennier sedan.   Älskad för sitt lugna liv och välkomnande gästfrihet i kombination med vackra vikar förtrollande sevärdheter med sol året runt. Tidigare en brittisk koloni, öns europeiska påverkan innebär att, även om turkiska är det officiella språket i norr så är engelska språket fortfarande allmänt och körning är till vänster.

Norra Cypern bjuder på den spännande antiken och en rik kulturhistoria. Kustlinjen är häpnadsväckande vacker med sina gamla hamnar där man kan äta allt färskt. Sanddynor sträcker ut sig mil efter mil, medan djupt in i det kristallklara ljusa havet erbjuds många av regionens bästa dykplatser. En labyrint av hantverks affärer, antika platser och familje ägda restauranger.
 
Det finns olika nyckelområden som erbjuder unika upplevelser för alla typer av resenärer. Kyrenia är unikt i sin inställning med den sambandspunkt som omger den gamla venetianska hamnen. Den långa norra kusten stöds av fem Finger bergen med sina dramatiska trädbevuxna sluttningar och klippiga toppar. Slott, historiska ruiner och religiösa reliker smyckar bergen, medan lägre höjderna och låglandet är fortfarande mycket vackert med vackra hem och där några av de mest önskvärda hotellen ligger.

Far West, är den mest fruktbara regionen med citrusdungar och olivträd i överflöd. I öster pekar fingerhalvön Karpaz till Syrien. Denna region är mer avlägsen ännu hem till de vackraste landskap på norra Cypern, med övergivna stränderna och antika byar med dess charm, basilikorna, gravar och ruiner som är försedda med testamentet till regionerna är ärorika förflutna.
 
Norra Cypern - Sol, hav och sand
Stränder i norra Cypern är så mångskiftande som landskapet. En sak du hittar säkert är att, de flesta av de vackra stränderna är orörda och välkomnar er för en ren avkoppling.Från sanddyner där mil med tomma stränder ger ett inbjudande dopp, till gyllene slipade beach klubbar och mil av vitt slipad sten av Famagusta stränder. Alla har en sak gemensamt, de kristallklara lysande vatten som ligger precis framför er.
 
Cypriotisk Matkultur
Färska livsmedel är vad det handlar om i norra Cypern. Matkulturen är en upplevelse allt från Gyros, nyfångad fisk, och ett stort urval av internationella rätter som serveras på hela ön. En måltid ut i norra Cypern är i högsta grad en av de viktigaste sociala aktiviteter på kvällarna för lokalbefolkningen. Frukt och grönsaker odlas lokalt och plockas färskt på ön med citrus citroner och apelsiner, fikon, vattenmeloner, vindruvor, jordgubbar, Persilja, gurka, tomater och Oliver är bara ett litet urval. Njut av mat, eller följ med lokalbefolkningen som bara
älskar deras utomhus kök med vänner och familj.
 
Norra Cypern erbjuder en uppsjö av aktiviteter
Om du gillar att vara i farten eller vill lägga lite kul till din semester, har norra Cypern massor att erbjuda. Av många vattensporter såsom simning, paragliding, Kanotpaddling, vind surfing, Snorkling,Dykning,bananbåt turer, ring med åkattraktioner. Fiske är också en populär verksamhet tillsammans med Fotvandring, vandring, Lerduveskytte och ridning. 31 olika orkidéer Växer vilt här på Norra Cypern.

Norra Cypern ståtar också med några av Europas bästa Go-Karting, tio Pin Bowling banor och paintball centrum. För dig som gillar golf och ändå vill få adrenalinet och pumpa i en lugnare form har norra cypern sin egen Golfbana med internationella standard i de pittoreska Esentepe nära Kyrenia.